Accu Samsung Galaxy S5 is indrukwekkend

1 April 2014 | In Nieuws

De Samsung Galaxy S5 is op vele punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, de Galaxy S4. Zo ook bij de accu. De capaciteit van de accu is gestegen van 2600 mAh naar 2800 mAh en in theorie zou dit dus betekenen dat de batterij langer mee kan. Mits andere dingen echter niet veranderen, zoals het scherm formaat. Het scherm is wel wat gegroeid, naar 5.1 inch, dus de batterij moet een groter scherm voorzien van stroom wat meer energie kost. Toch komt de batterij van de Samsung Galaxy S5 goed uit een batterijtest, heel erg goed zelfs!

Accu test

De website Playwares heeft op hun pagina van alles over de accu van de Galaxy S5 geplaatst, allemaal vergelijkende tests. De afbeelding hieronder zegt iets over de accu bij gemiddelde helderheid (in dit geval 230 nits) met WiFi connectie aan.

Samsung-Galaxy-S5-accu-test

De resultaten van de Samsung Galaxy S5 zijn dus verbluffend. Hij scoort eigenlijk hoger dan al zijn concurrenten en zit bij de tablets ingedeeld die vaak over een super grote accu beschikken en erom bekend staan langer met de batterij te doen dan een smartphone. Opvallend is wel dat de Note 2 helemaal bovenaan staat.

Let wel op dat deze tijden gelden bij een helderheid van 235 nits, de Samsung Galaxy S5 kan een helderheid hebben van 500 nits, wat dus vele malen sterker is en je batterij dus ook flink doet afzwakken.

Hoewel de Galaxy S5 dus bekritiseerd werd om zijn accu, dat hij niet groot genoeg zou zijn, lukte het Samsung heel erg goed om het toch lang vol te houden. Op het gebied van telefoons heeft hij misschien wel de beste accu. Hieruit blijkt dus ook maar weer dat de capaciteit (2800 mAh in dit geval) niet heel veel hoeft te zeggen over de daadwerkelijke tijd dat die het zal volhouden.

1 reactie
  • Ik heb zelf ontdekt dat het niet goed terugzetten van de achterkant er voor zorgt dat de batterij en de gsm trager wordt. Je moet dus echt van boven de camera en flitser beginnen met aan te drukken.

Laat een reactie achter

Current day month ye@r *