De Samsung Galaxy S6

28 February 2015 | In Nieuws

Al maanden gonst het van de geruchten over de Samsung Galaxy S6. Er wordt volop gespeculeerd over het design en de specificaties van het toestel. De officiƫle aankondiging zal op 1 maart in Barcelona plaatsvinden, tijdens het Mobile World Congres. Toch is er al het een en ander duidelijk geworden over de opvolger van de S5, voornamelijk door gelekte informatie.

Het nieuwe toestel van Samsung zal in ieder geval van goede huize moeten komen, wil het weer een beetje aanhaken bij het marktaandeel van Apple. Na de kwartaalcijfers die het Amerikaanse bedrijf eind januari bekend maakte, kwam naar buiten dat Apple momenteel 50% van de markt voorziet van een smartphone, terwijl Samsung slechts een marktaandeel van 26% heeft. Daarnaast lag het regelmatig onder vuur omdat het design van de Galaxy S5 niet aan de verwachtingen voldeed. Volgende week zullen we zeker weten hoe Samsung met deze kritieken is omgegaan. Hieronder een overzichtje van hetgeen we nu al weten over de Samsung Galaxy S6.

Design

De grootste verandering zal hem zitten in het materiaal van de behuizing. Voorgaande Samsung toestellen waren van kunststof, terwijl de S6 van aluminium en glas wordt gemaakt. Het scherm zal 5 inch groot zijn. De afmetingen zijn 143.5 x 70.7 x 7.2 mm, waardoor de smartphone langer, smaller en dunner is dan haar voorganger. Verder beschikt de S6 over een Exynos 7420-processor (van Samsung zelf), 3GB werkgeheugen, Quad HD-schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels, een 20-megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel selfiecamera aan de voorkant. Het toestel heeft een hartslagsensor aan de achterkant en behoudt het de vingerafdrukscanner.

Software

Wat betreft de Samsung Galaxy S6 software zullen er ook veranderingen plaatsvinden. De belangrijkste feature is dat het toestel een minder zware systeemsoftware krijgt en dat de meeste standaard meegeleverde applicaties ook te verwijderen zijn. Hiermee voorkomt het Zuid-Koreaanse concern dat het in de toekomst lastiger wordt om updates te installeren, omdat hier vaak veel ruimte voor vereist is. Op deze manier blijft er ook meer geheugen voor de gebruiker nodig om zelf in te delen.

De Samsung Galaxy S6 zonder abonnement zal vanaf ongeveer 650 euro te koop zijn. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het Samsung toestel inclusief abonnement af te sluiten. Hoe dan ook, 1 maart kunnen we eindelijk met zekerheid zeggen hoe de S6 eruit zal zien en of het daadwerkelijk een grote stap in de goede richting is.

Laat een reactie achter

Current day month ye@r *