Nieuwe functies die je kunt verwachten bij je telefoon

25 May 2020 | In Nieuws

De technologie veranderd snel. Er komen continu nieuwe dingen bij, zoals een vingerscanner of een gezicht scanner om je telefoon te ontgrendelen. In dit artikel leggen we kort uit welke nieuwe dingen jij kunt verwachten in de toekomstige updates of bij nieuwe telefoons.

Twee herlaadkaarten in één telefoon.

Sommige telefoons kunnen dit al; Namelijk meerdere herlaadkaarten gebruiken in het toestel. Daardoor kun je niet alleen twee telefoonnummers tegelijkertijd gebruiken, ook kun je bijvoorbeeld dat data van de ene simkaart gebruiken en bellen met de andere. Ook voor het gebruiken van een zakelijk en persoonlijk nummer is een tweede simkaart een fijne bijkomstigheid.

Donkere modus

Steeds meer gebruikers vinden het fijner om op hun smartphone te zijn in een donkere modus. Een donkere modus probeert zoveel mogelijk felle lichte kleuren te veranderen naar donkere kleuren, meestal de kleur zwart. Dit is bijvoorbeeld fijn voor je ogen die minder licht binnen krijgen. Als het donker is buiten is dit vaak prettiger.

Google functies

Google zal meerdere functies op de markt brengen die op veel toestellen gebruik kan worden. Dit is dus niet zozeer een functie van de fabrikant van het toestel. Google zorgt er bij de nieuwe modellen bijvoorbeeld voor dat je beter de navigatie/route app kunt gebruiken. Dit doen zij op meerdere manieren. Bijvoorbeeld door het gebruik van de camera in te schakelen. Hierbij richt je je camera van je telefoon op de straat en geeft google aan waar je heen moet lopen op de camera. Hierdoor word je wel meer afgeleid in het verkeer. Google bedacht hier een optie voor, zodra de camera een oversteek plaats of een zebrapad ontdek stopt de camera. Hierbij wordt er dus een melding weergeven dat er opgelet moet worden en niet naar de telefoon gekeken moet worden.

Opvouwbare telefoons

Ook zullen er steeds meer opvouwbare telefoons op de markt komen. Op dit moment zijn dat er 2. In de toekomst wordt verwacht dat de vraag hierna vergroot wordt. Dit komt omdat het fijn is om met een grote mobiel te werken maar dit in je broek soms lastig is om bij je te dragen. Door je telefoon op te vrouwen past deze eenvoudig in je broek. Dat scheelt weer ruimte in je tas of broek. Het is echter wel wat lastig om hier een hoesje voor te maken. In dat geval is het beter om een hoesje te bestellen bij de fabrikant zelf. Deze zijn vaak duurder maar ze zijn kwalitatief ook een stuk beter. Zo voorkom je dat je telefoonscherm barst.

Bluetooth

Ook worden de toestellen aangepast wat betreft het gebruik van bluetooth. Meerdere telefoons proberen namelijk steeds meer contact te maken met zulke apparaten. Dat komt omdat andere apparaten steeds vaker een bluetooth functie bevatten. Denk maar eens aan je apparatuur in de keuken dat steeds technologische wordt om meerdere dingen bij te houden. ook in auto’s wordt het gebruik van bluetooth steeds groter. Fabrikanten proberen hierop in te spelen door de telefoon eenvoudiger te koppelen aan apparaten. Dit wordt automatisch gedaan en handmatig worden de handelen om de bluetooth aan te zetten vereenvoudigd zodat je dit sneller kunt doen als je de auto instapt bijvoorbeeld.

Laat een reactie achter

Current day month ye@r *