Smartphone oorlog: HTC versus Samsung

10 April 2014 | In Nieuws

De al provocerende tweets van HTC na de lancering van de Samsung Galaxy S5 waren al een voorbode voor de strijd die HTC wilde aangaan met Samsung. Maar na een interview dat de grote baas van HTC in Amerika, John Mackenzie met Business Insider heeft gehad worden de geruchten van een (eenzijdige) oorlog alleen maar heviger.

Waarom gaat HTC deze strijd aan met Samsung? HTC lijkt al jaren de beste smartphones te maken, maar blijft de strijd verliezen in verkoopcijfers. Samsung doet het nog altijd beter in dat perspectief en blijft dus marktleider. Natuurlijk is dit tegen het zere been van HTC. Niet gek dus dat Mackenzie de volgende uitspraak over de Samsung Galaxy S5 te ontlokken viel:

“If you want to buy a product built out of cheap plastic, there’s a solution for you”

Samsung houdt ondertussen (misschien wel wijselijk) de kaken stijf op elkaar. Het merk lijkt (nog) niet in het moddergooien betrokken willen worden, maar wellicht is dat slechts een kwestie van tijd.

Of de uitspraken van één van de topmannen van HTC het merk meer kwaad dan goed zullen doen is nog maar de vraag. De HTC One (M8) is ook daadwerkelijk de superieure telefoon ten opzichte van de Samsung Galaxy S5 en om de aandacht te vestigen op je nieuwe product “there is no such thing as bad publicity”. De strijd zal uitgevochten worden in de winkels. De HTC One (M8) ligt sinds 4 april in de winkel, de Galaxy S5 kopen kan vanaf komende vrijdag: 11 april.

Laat een reactie achter

Current day month ye@r *