Tips & tricks voor internetten in het buitenland

25 May 2020 | In Nieuws

De eerste vraag die tegenwoordig wordt gesteld als je op reis gaat is: is er Wi-Fi in het verblijf en hoe zit het met het internet als ik op straat ben? Iedereen wil het liefst altijd en overal connected zijn met de buitenwereld. Een foto plaatsen op social media of Google Maps gebruiken om de weg te vinden. In dit artikel geven we een aantal tips en tricks mee over verschillende manieren van internetten in het buitenland.

Bundel binnen Europa

Ongeveer 2 jaar geleden maakte de grote telecom bedrijven bekend dat het mogelijk is om met je bundel te bellen en internetten binnen Europa. Voorheen was dit nog niet mogelijk en moest je altijd je data roaming uitzetten, want anders kon je een flinke rekening verwachten. Gelukkig is dit nu niet meer het geval en kan je overal in Europa internetten met je eigen bundel.

Kies voor een data simkaart

Ga je op vakantie buiten Europa dan wordt het afgeraden om je bundel aan te laten staan. Het is namelijk niet mogelijk om buiten Europa gebruik te maken van je Nederlandse bundel. Wil je alleen internetten in het buitenland kies dan voor een data simkaart van www.prepaidsimkaart.net. Deze data simkaart is in meer dan 15 landen buiten Europa te gebruiken en zorgt ervoor dat je overal kan internetten. Tevens is deze kaart zeer geschikt voor een MiFi router. De simkaart is 1 jaar geldig en als je nieuwe data koopt dan zal dat ook weer 1 jaar geldig zijn. Super handig voor als je vaker op reis gaat.

Portable Wi-Fi router

In sommige landen bijvoorbeeld Japan bieden ze de optie om op het vliegveld een portable Wi-Fi router te kopen. Voor een vast bedrag huur je de router voor een afgesproken periode. De mini router is zo klein dat het gewoon in je jaszak of tas past. De Wi-Fi router werkt als een normale router waardoor het mogelijk is om 3 mensen met de Wi-Fi te laten connecten. Super handig voor als je in een land bent waar je de taal dus niet spreekt. De Wi-Fi router hoeft niet opgeladen te worden hierdoor ben je altijd bereikbaar als je met de Wi-Fi verbindt.

Prepaid simkaart

Een andere manier om te kunnen internetten in het buitenland is door een landelijke prepaid simkaart te kopen. Het is vaak goedkoper om een simkaart in het land zelf te kopen en tijdelijk een ander nummer te hebben dan wanneer je de prepaid simkaart in Nederland koopt. Maak gebruik van de plaatselijke data bundels en wie weet krijg je nog korting. Naast internetten kan je er ook voor kiezen om een prepaid simkaart te nemen voor bellen.

Free Wi-Fi

De laatste manier om te internetten in het buitenland is door gebruik te maken van de gratis Wi-Fi servers. In sommige landen is er (gelukkig) bijna overal gratis Wi-Fi, in het openbaar vervoer, winkelcentrum, restaurants of zelfs op straat. Hierdoor hoef je geen gebruik te maken van je bundel. Let wel op dat de gratis verbindingen vaak niet beveiligd zijn. Regel daarom nooit financiële zaken of andere belangrijke dingen via een onbeveiligde verbinding.

Laat een reactie achter

Current day month ye@r *