Samsung Galaxy S5 Specificaties

De Samsung Galaxy S5 is een telefoon om naar uit te kijken, op het gebied van de looks en ook op het gebied van specificaties. De specificaties van de Samsung Galaxy S5 zullen naar verwachting alle andere telefoons die Samsung-Galaxy-S5-TouchWizbeschikbaar zijn overtreffen. Als Samsung een high-end telefoon maakt, dan doen ze dat ook meteen goed!

Design

Het design van de Samsung Galaxy S5 lijkt enigszins nog wel op die van zijn voorgangers, zij het dat hij wat hoekiger is. Hierdoor krijgt de Galaxy S5 wel een meer premium look. Helaas blijft de achterkant gemaakt van plastic waardoor de telefoon nog steeds niet het premium gevoel heeft waar al zo veel over geklaagd werd. Al met al ziet de Samsung Galaxy S5 er prachtig uit!

Beeldscherm

Het beeldscherm van de Samsung Galaxy S5 zou volgens de geruchten een van de grote veranderingen zijn van de specificaties. Er werd een 5.25 inch QHD scherm verwacht, maar uiteindelijk werd het een 5.1 inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080. Hiermee komt de pixeldichtheid op 431 ppi, wat nog een prachtig beeld geeft.

Verder zal het beeldscherm gebruik maken van het Super AMOLED net als zijn voorganger, samen met een multitouch touchscreen en Corning Gorilla Glass 3 voor een versterkt scherm.

Camera

De camera van de Samsung Galaxy S5 wordt een andere functie om naar uit te kijken. De achtercamera heeft een 16 megapixel camera en de frontcamera 2.1 megapixels. De camera op de achterkant kan ook nog eens in 4K opnemen met 30 fps. Foto’s van deze telefoon zullen dus net zo indrukwekkend worden als zijn specificaties.

Processor & Geheugen

De Samsung Galaxy S5 komt er in twee varianten, die verschillen bij de processor. Zo komt er een versie met Samsung’s eigen Exynos processor die een octa-core is (dus met 8 kernen), alleen zal die naar verwachting alleen binnen Korea blijven. De andere (Europese) is een Snapdragon 801, geklokt op 2.5 GHz met quad-core.

Het interne geheugen bestaat ui 16 of 32 GB zijn met de optie om het met 64 GB uit te breiden door middel van een MicroSD kaart. Het werkgeheugen is 2 GB waardoor je soepel met je snelle telefoon kan werken.

Verdere specificaties

Verder zal de Galaxy S5 gebruik gaan maken van het nieuwste besturingssysteem van Android, Android 4.4.2 KitKat in combinatie met het nieuwe TouchWiz van Samsung. Het uiterlijk van TouchWiz gaat op de schop, waar de focus ligt op het simpeler maken.

De accu beschikt over 2800 mAh zodat je lang kunt genieten van de Samsung S5 en je kan met 4G snel internetten, je hebt beschikking over WiFi, Bluetooth 4.0, USB 3 en GPS.